WOZ-waarde in aardbevingsgebied moet omlaag

Aardbevingen hebben wel degelijk invloed op de WOZ-waarde. Tot die conclusie komt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde is daarom dit jaar van groot belang. Door een te hoge WOZ-waarde kunt u in de toekomst duizenden euro's mislopen.

Laat daarom uw WOZ-waarde door ons controleren en maak als het nodig is bezwaar.

Een beving heeft invloed op de staat van een woning doordat er schade ontstaat. Volgens het recente vonnis van het gerechtshof leidt deze schade tot waardevermindering. De zaak in hoger beroep was aanhangig gemaakt door huiseigenaren uit het aardbevingsgebied die bezwaar hadden gemaakt tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

Volgens het gerechtshof bestaat de waardevermindering uit de aanwezige fysieke schade, vijf procent imagoschade en een rompslompschade van 2.500 euro. Het maakt voor de waardevermindering niet uit of de schade door de NAM is vergoed of nog wordt vergoed. Daarmee gaat het vonnis lijnrecht in tegen het oordeel van de NAM en de gemeenten. 

Voor gedupeerden in het bevingsgebied is de uitspraak van het gerechtshof een enorme opsteker. Het kan ze een flinke steun in de rug geven bij het verkrijgen van compensatie voor de waardevermindering van hun woning door de aardbevingen. Bij een compensatieregeling kan het gedupeerden duizenden euro’s opleveren.

De uitspraak van het hof houdt kortgezegd dit in: aardbevingsschade leidt tot waardevermindering. Hiermee is volgens deskundigen de weg vrijgemaakt voor een algehele compensatieregeling. Interessant is daarom het hoger beroep dat dit jaar dient bij hetzelfde gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het handelt over de vraag of iedere gedupeerde in het aardbevingsgebied recht heeft op compensatie voor waardeverlies van de woning. Dus niet alleen mensen die hun woning hebben gekocht vanaf 25 januari 2013.

Gratis hulp bij bepalen van correcte WOZ-waarde

Maak gebruik van gratis hulp bij het verkrijgen van de juiste WOZ-waarde. Het kan u duizenden euro's opleveren.

Heeft u schade aan uw woning of zit u nog in een procedure met de NAM of het CVW? Dan heeft uw gemeente waarschijnlijk helemaal niet of te weinig rekening gehouden met uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van begin dit jaar. Uw WOZ-waarde is daardoor automatisch te hoog vastgesteld.

Bewaarwozwaarde.nl helpt u om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Een juiste, verlaagde WOZ-waarde is het bewijs van waardevermindering van uw woning als gevolg van aardbevingsschade. Stel, het gerechtshof honoreert straks het beroep in de nog lopende zaak. Op basis van een correcte WOZ-waarde kunt u dan direct de waardevermindering van uw woning aantonen. Zo kunt u aanspraak maken op een eerlijke waardecompensatie.

Het indienen van het bezwaar, de benodigde taxatie en de ondersteuning in de bezwaarfase; al deze werkzaamheden zijn kosteloos voor u wanneer Bezwaarwozwaarde.nl namens u een bezwaar indient. Als erkend adviseur en WOZ-taxateur kunnen we namens u aanspraak maken op een gemeentelijke procesvergoeding zodat er voor u geen kosten zijn.

Goed om te weten: de recente uitspraak van het gerechtshof is mede tot stand gekomen dankzij de bewijsvoering van Bezwaarwozwaarde.nl in samenwerking met De Haan Advocaten & Notarissen.

Waarom kiezen voor Bezwaar WOZ-waarde?

  • Gediplomeerde en gecertificeerde WOZ-taxateurs
  • Al meer dan 7 jaar actief
  • Inmiddels tienduizenden belastingplichtigen geholpen met gratis advies
  • Belastingbesparing van honderden euro's mogelijk
  • Succespercentage van meer dan 80%
  • Meeste ervaring met waardevermindering door aardbevingen
  • Onafhankelijke en deskundige hulp bij waardecompensatie

Doe nu de gratis waardescan!

Stuur ons een e-mail
Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
Bekijk de instructievideo Bekijk ons in de media
Betrokken partijen John Schokker makelaardij Steunpunt bevingschade Vlok Consultancy Bezwaar WOZ-waarde
Even voorstellen
johnschokker

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij John Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Groningen die hun WOZ-waarde willen verlagen...Lees meer >>

Bekijk video
video
Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.
Contact Pand
Bezwaar WOZ-waarde B.V.
postbus 2324
9704 CH Groningen

Hoendiep 212
9745 ED Groningen
050-8200670