WOZ-waarde in aardbevingsgebied omlaag bij schade

Aardbevingen hebben invloed op de WOZ-waarde. Tot die conclusie kwam het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en de Hoge Raad in 2017. Het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde is daarom van groot belang in verband met de waardecompensatie. Door een onjuiste  WOZ-waarde kunt u duizenden euro's mislopen.

Laat daarom uw WOZ-waarde door ons controleren en maak als het nodig is bezwaar.

Een beving heeft invloed op de staat van een woning doordat er schade ontstaat. Volgens het vonnis van het Gerechtshof uit 2017 leidt deze schade tot waardevermindering. De zaak in hoger beroep was aanhangig gemaakt door huiseigenaren uit het aardbevingsgebied die bezwaar hadden gemaakt tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

Volgens het Gerechtshof bestaat de waardevermindering uit de aanwezige fysieke schade, vijf procent imagoschade en een rompslompschade van 2.500 euro. Het maakt voor de waardevermindering niet uit of de schade door de NAM is vergoed of nog wordt vergoed. De uitspraak van het Gerechtshof houdt kortgezegd in dat fysiek aanwezige aardbevingsschade dat niet is hersteld leidt tot waardevermindering.

In 2017 heeft bij de Hoge Raad de zaak eveneens gediend waarin door ons en advocatenkantoor De Haan is bepleit dat er in het aardbevingsgebied altijd rekening gehouden dient te worden met de aanwezigheid van schade door aardbevingen. In deze zaak heeft de Hoge Raad beslist ons standpunt over te nemen. Dit betekent dat voor het bepalen van de juiste WOZ-waarde door de gemeente te allen tijde rekening moet worden gehouden met schade veroorzaakt door aardbevingen.

Let op:

Minister heeft recent de nieuwe waardecompenstatie regeling gepresenteerd. In deze nieuwe regeling krijgen woningbezitters een een vergoeding van de waardedaling van hun huis. Deze vergoeding zal een percentage bedragen van de WOZ-waarde in postcode gebieden waar aardbevingen voorkomen. Het is dus van belang dat uw WOZ-waarde correct en niet te laag wordt vastgesteld.

Doordat er sprake is van fysieke aardbevingsschade en rompslompschade kan het mogelijk zijn dat de WOZ-waarde (tijdelijk) lager is vastgesteld door de gemeente. Voor een optimale waardecompensatie conform de door minister Wiebes gepresenteerde regeling is het goed denkbaar dat indien uw gemeente de reeds herstelde aardbevingsschade nog niet heeft verwerkt uw WOZ-waarde te laag is vastgesteld en u onnodig een bedrag aan waardecompensatie misloopt. Laat ons gratis uw WOZ-waarde controleren, indien noodzakelijk bezwaar aantekenen tegen de niet correcte waarde en u begeleiden bij de aanvraag voor de waardecompensatie. Via ons bent verzekerd van een deskundige en onafhankelijke begeleiding.

Gratis hulp bij bepalen van correcte WOZ-waarde

Maak gebruik van gratis hulp bij het verkrijgen van de juiste WOZ-waarde. Het kan u duizenden euro's opleveren.

Bezwaarwozwaarde.nl zal op deskundige wijze uw WOZ-waarde op de juistheid controleren. Is er bijvoorbeeld op de juiste wijze rekening gehouden met aanwezige of herstelde aardbevingsschade?  U kunt er hierbij vanuit gaan dat uw WOZ-waarde uiteindelijk op de juiste wijze wordt vastgesteld en u maximaal profiteert van de waardecompensatie regeling van Wiebes. Een juridische procedure bij de Rechtbank zullen wij om uw doel te bereiken niet schuwen.

Bewaarwozwaarde.nl helpt u om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Een juiste WOZ-waarde is de grondslag voor de compensatie van de waardevermindering van uw woning als gevolg van aardbevingsschade. Op basis van een correcte WOZ-waarde en niet te lage WOZ-waarde kunt u vervolgens aanspraak maken op de compensatie voor de waardevermindering van uw woning. Zo bent u verzekerd van een eerlijke waardecompensatie.

Het indienen van het bezwaar, de benodigde taxatie en de ondersteuning in de bezwaarfase; al deze werkzaamheden zijn kosteloos voor u wanneer Bezwaarwozwaarde.nl namens u een bezwaar indient. Als erkend adviseur en WOZ-taxateur kunnen we namens u aanspraak maken op een gemeentelijke procesvergoeding zodat er voor u geen kosten zijn.

 

Waarom kiezen voor Bezwaar WOZ-waarde?

  • Gediplomeerde en gecertificeerde WOZ-taxateurs
  • Al meer dan 10 jaar actief
  • Inmiddels tienduizenden belastingplichtigen geholpen met gratis advies
  • Belastingbesparing van honderden euro's mogelijk
  • Succespercentage van meer dan 80%
  • Meeste ervaring met waardevermindering door aardbevingen
  • Onafhankelijke en deskundige hulp bij waardecompensatie

Doe nu de gratis waardescan!

Enquête aardbevingsschade
Stuur ons een e-mail
Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
Bekijk de bedrijfsfilm
Bekijk de instructievideo Bekijk ons in de media
Betrokken partijen Steunpunt bevingschade Vlok Consultancy Bezwaar WOZ-waarde
Even voorstellen
johnschokker

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Groningen die hun WOZ-waarde willen verlagen...Lees meer >>

Bekijk video
video
Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.
Contact
Bezwaar WOZ-waarde B.V.
postbus 2324
9704 CH Groningen