WOZ-waarde in aardbevingsgebied omlaag bij schade

Aardbevingen hebben invloed op de WOZ-waarde. Tot die conclusie kwam het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en de Advocaat-Generaal in zijn advies aan de Hoge Raad in 2017. Het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde is daarom van groot belang in verband met de waardecompensatie. Door een te hoge WOZ-waarde kunt u in de toekomst duizenden euro's mislopen.

Laat daarom uw WOZ-waarde door ons controleren en maak als het nodig is bezwaar.

Een beving heeft invloed op de staat van een woning doordat er schade ontstaat. Volgens het vonnis van het Gerechtshof uit 2017 leidt deze schade tot waardevermindering. De zaak in hoger beroep was aanhangig gemaakt door huiseigenaren uit het aardbevingsgebied die bezwaar hadden gemaakt tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

Volgens het Gerechtshof bestaat de waardevermindering uit de aanwezige fysieke schade, vijf procent imagoschade en een rompslompschade van 2.500 euro. Het maakt voor de waardevermindering niet uit of de schade door de NAM is vergoed of nog wordt vergoed. De uitspraak van het Gerechtshof houdt kortgezegd in dat fysiek aanwezige aardbevingsschade dat niet is hersteld leidt tot waardevermindering.

Voor gedupeerden in het bevingsgebied is de uitspraak van het Gerechtshof een enorme opsteker. Het kan ze een flinke steun in de rug geven bij het verkrijgen van compensatie voor de waardevermindering van hun woning door de aardbevingen. Bij een compensatieregeling kan het gedupeerden duizenden euro’s opleveren.

In 2017 heeft bij de Hoge Raad een zaak gediend waarin door ons en advocatenkantoor De Haan is bepleit dat er in het aardbevingsgebied altijd rekening gehouden dient te worden met de aanwezigheid van aardbevingen. In deze zaak heeft de Hoge Raad beslist ons standpunt over te nemen. Dit betekent dat voor het bepalen van de juiste WOZ-waarde door de gemeente te allen tijde rekening moet worden gehouden met schade veroorzaakt door aardbevingen.

Gratis hulp bij bepalen van correcte WOZ-waarde

Maak gebruik van gratis hulp bij het verkrijgen van de juiste WOZ-waarde. Het kan u duizenden euro's opleveren.

Heeft u schade aan uw woning of zit u nog in een procedure met de NAM of het CVW? Dan heeft uw gemeente waarschijnlijk helemaal niet of te weinig rekening gehouden met uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van vorig jaar en de beslissing van de Hoge Raad. Uw WOZ-waarde is daardoor automatisch niet goed vastgesteld.

Bewaarwozwaarde.nl helpt u om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Een juiste WOZ-waarde kan als bewijs dienen voor de waardevermindering van uw woning als gevolg van aardbevingsschade. Op basis van een correcte WOZ-waarde kunt u dan vervolgens de waardevermindering van uw woning aantonen. Zo kunt u aanspraak maken op een eerlijke waardecompensatie.

Het indienen van het bezwaar, de benodigde taxatie en de ondersteuning in de bezwaarfase; al deze werkzaamheden zijn kosteloos voor u wanneer Bezwaarwozwaarde.nl namens u een bezwaar indient. Als erkend adviseur en WOZ-taxateur kunnen we namens u aanspraak maken op een gemeentelijke procesvergoeding zodat er voor u geen kosten zijn.

Goed om te weten: de uitspraken van het Gerechtshof en de Hoge Raad zijn mede tot stand gekomen dankzij de bewijsvoering van Bezwaarwozwaarde.nl in samenwerking met De Haan Advocaten & Notarissen.

Waarom kiezen voor Bezwaar WOZ-waarde?

  • Gediplomeerde en gecertificeerde WOZ-taxateurs
  • Al meer dan 10 jaar actief
  • Inmiddels tienduizenden belastingplichtigen geholpen met gratis advies
  • Belastingbesparing van honderden euro's mogelijk
  • Succespercentage van meer dan 80%
  • Meeste ervaring met waardevermindering door aardbevingen
  • Onafhankelijke en deskundige hulp bij waardecompensatie

Doe nu de gratis waardescan!

Enquête aardbevingsschade
Stuur ons een e-mail
Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
Bekijk de bedrijfsfilm
Bekijk de instructievideo Bekijk ons in de media
Betrokken partijen Steunpunt bevingschade Vlok Consultancy Bezwaar WOZ-waarde
Even voorstellen
johnschokker

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Groningen die hun WOZ-waarde willen verlagen...Lees meer >>

Bekijk video
video
Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.
Contact Pand
Bezwaar WOZ-waarde B.V.
postbus 2324
9704 CH Groningen

Hoendiep 212
9745 ED Groningen
050-8200670