Maak bezwaar tegen de WOZ-waarde juist in Groningen en Drenthe!

Ieder jaar krijgt u aan het begin van het jaar een aanslagbiljet in de bus met de gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking (Waardering Onroerende Zaken). Spannend. De hoogte van de WOZ-waarde bepaalt namelijk de hoogte van verschillende heffingen en belastingen, waaronder de onroerende-zaakbelasting (OZB).

Uit eigen onderzoek van bezwaarwozwaarde.nl blijkt dat het OZB tarief voor 2018 in bijna alle gemeenten weer zijn gestegen ten opzichte van 2017 waardoor u ook dit jaar weer meer gaat betalen. De gemeente Haren gn is hierbij de negatieve uitschieter met meer dan 10%!

Dit lijstje kan nog verder worden aangevuld. De WOZ-waarde dient ook als basis voor het huurwaardeforfait, de inkomstenbelasting tweede woning, de waterschapsheffing, de vennootschapsbelasting alsmede de schenk- en erfbelasting. Vooral bij de laatst genoemde belastingen loopt een te hoge WOZ-waarde flink in de papieren! Maar wat te denken van het belang van de WOZ-waarde in Groningen en recent ook in Drenthe in relatie tot de aardbevingschade?

De eigen woning als melkkoe? Duidelijk is dat zowel de gemeente als het kabinet nieuwe bezuinigingen willen terughalen bij huizenbezitters. Daarom loont het juist nu de moeite om goed naar de vastgestelde WOZ-waarde te kijken. Het kan u honderden euro’s schelen en in aardbevingsgebieden wellicht duizenden euro's.

WOZ-waarde tegenwoordig van invloed op uw huurprijs

Hoeveel huur u maximaal betaalt? Dat hangt vanaf 1 oktober 2015 voor een groot deel af van de WOZ-waarde van uw huurwoning. Een goede reden om kritisch te kijken naar de WOZ-waarde die uw gemeente heeft vastgesteld.

Een lagere WOZ-waarde als basis voor huurverlaging

Als u de WOZ-waarde van uw huurwoning te hoog vindt, kunt u bezwaar aantekenen. U heeft hier 6 weken de tijd voor nadat u de beschikking heeft ontvangen. Als de gemeente uw WOZ-waarde verlaagt, kunt u vervolgens huurverlaging aanvragen bij uw verhuurder.

Klik op één van onderstaande onderwerpen voor meer informatie

 • Aardbevingsschade en de WOZ-waarde

  WOZ-waarde in aardbevingsgebied moet omlaag

  Aardbevingen hebben wel degelijk invloed op de WOZ-waarde. Tot die conclusie komt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde is daarom dit jaar van groot belang.

  Een beving heeft invloed op de staat van een woning doordat er schade ontstaat. Volgens het recente vonnis van het gerechtshof leidt deze schade tot waardevermindering. De zaak in hoger beroep was aanhangig gemaakt door huiseigenaren uit het aardbevingsgebied die bezwaar hadden gemaakt tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

  Volgens het gerechtshof bestaat de waardevermindering uit de aanwezige fysieke schade, vijf procent imagoschade en een rompslompschade van 2.500 euro. Het maakt voor de waardevermindering niet uit of de schade door de NAM is vergoed of nog wordt vergoed. Daarmee gaat het vonnis lijnrecht in tegen het oordeel van de NAM en de gemeenten. 

  Voor gedupeerden in het bevingsgebied is de uitspraak van het gerechtshof een enorme opsteker. Het kan ze een flinke steun in de rug geven bij het verkrijgen van compensatie voor de waardevermindering van hun woning door de aardbevingen. Bij een compensatieregeling kan het gedupeerden duizenden euro’s opleveren.

  De uitspraak van het hof houdt kortgezegd dit in: aardbevingsschade leidt tot waardevermindering. Hiermee is volgens deskundigen de weg vrijgemaakt voor een algehele compensatieregeling. Interessant is daarom het hoger beroep dat dit jaar dient bij hetzelfde gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het handelt over de vraag of iedere gedupeerde in het aardbevingsgebied recht heeft op compensatie voor waardeverlies van de woning. Dus niet alleen mensen die hun woning hebben gekocht vanaf 25 januari 2013.

  Gratis hulp bij bepalen van correcte WOZ-waarde

  Maak gebruik van gratis hulp bij het verkrijgen van de juiste WOZ-waarde. Het kan u duizenden euro's opleveren.

  Heeft u schade aan uw woning of zit u nog in een procedure met de NAM of het CVW? Dan heeft uw gemeente waarschijnlijk helemaal niet of te weinig rekening gehouden met uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van begin dit jaar. Uw WOZ-waarde is daardoor automatisch te hoog vastgesteld.

  Bewaarwozwaarde.nl helpt u om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Een juiste, verlaagde WOZ-waarde is het bewijs van waardevermindering van uw woning als gevolg van aardbevingsschade. Stel, het gerechtshof honoreert straks het beroep in de nog lopende zaak. Op basis van een correcte WOZ-waarde kunt u dan direct de waardevermindering van uw woning aantonen. Zo kunt u aanspraak maken op een eerlijke waardecompensatie.

  Het indienen van het bezwaar, de benodigde taxatie en de ondersteuning in de bezwaarfase; al deze werkzaamheden zijn kosteloos voor u wanneer Bezwaarwozwaarde.nl namens u een bezwaar indient. Als erkend adviseur en WOZ-taxateur kunnen we namens u aanspraak maken op een gemeentelijke procesvergoeding zodat er voor u geen kosten zijn.

  Goed om te weten: de recente uitspraak van het gerechtshof is mede tot stand gekomen dankzij de bewijsvoering van Bezwaarwozwaarde.nl in samenwerking met De Haan Advocaten & Notarissen.

  Waarom kiezen voor Bezwaar WOZ-waarde?

  ·      Gediplomeerde en gecertificeerde WOZ-taxateurs

  ·      Al meer dan 7 jaar actief

  ·      Inmiddels tienduizenden belastingplichtigen geholpen met gratis advies

  ·      Belastingbesparing van honderden euro's mogelijk

  ·      Succespercentage van meer dan 80%

  ·      Meeste ervaring met waardevermindering door aardbevingen

  ·      Onafhankelijke en deskundige hulp bij waardecompensatie

  Doe nu de gratis waardescan!

 • Een lagere WOZ-waarde als basis voor huurverlaging

  WOZ-waarde tegenwoordig van invloed op uw huurprijs

  Hoeveel huur u maximaal betaalt? Dat hangt vanaf 1 oktober 2015 voor een groot deel af van de WOZ-waarde van uw huurwoning. Een goede reden om kritisch te kijken naar de WOZ-waarde die uw gemeente heeft vastgesteld.

  Een lagere WOZ-waarde als basis voor huurverlaging

  Als u de WOZ-waarde van uw huurwoning te hoog vindt, kunt u bezwaar aantekenen. U heeft hier 6 weken de tijd voor nadat u de beschikking heeft ontvangen. Als de gemeente uw WOZ-waarde verlaagt, kunt u vervolgens huurverlaging aanvragen bij uw verhuurder.

  Uw besparing kan oplopen tot tientallen euro’s per maand

  Een lagere WOZ-waarde kan u zo flink voordeel opleveren. Uw besparing kan oplopen tot tientallen euro’s per maand. Dit is met name het geval bij verouderde of kwalitatief mindere sociale huurwoningen in oudere woonwijken. Maar ook voor andere huurwoningen kan WOZ-bezwaar financieel interessant zijn.

  Lees meer over de invloed van de WOZ-waarde op uw huurprijs.

 • Gratis hulp bij WOZ-bezwaar

  Vindt u de vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning te hoog en wilt u proberen die te verlagen? Bezwaar WOZ-waarde kan u helpen. Gecertificeerde taxateurs maken een volledige taxatie van uw woning en brengen een bezoek aan uw woning of gebouw. Die service is volledig kosteloos. Het enige dat u hoeft te doen, is ons een kopie sturen of mailen van uw gemeentelijke beschikking. Wij maken dan een bezwaarschrift en samen met het taxatierapport dienen wij dit in bij de gemeente. Eveneens kosteloos!

 • WOZ-bezwaarschrift indienen: zo werkt het

  WOZ-bezwaarschrift indienen: zo werkt het

  Hoe maakt u bezwaar tegen de WOZ-waarde? Vul om te beginnen de waardescan op deze pagina in. U hoort dan zo snel mogelijk of uw WOZ-waarde klopt. Vervolgens kunt u besluiten of u uw WOZ-bezwaar door ons wilt laten opstellen en indienen bij de gemeente. In dat geval krijgt u een account en wachtwoord zodat u via deze website de ontwikkelingen rond uw WOZ-bezwaar kunt volgen. Nogmaals: het kost u helemaal niets.

  Samen halen we terug waar ú recht op heeft.

Enquête aardbevingsschade
Stuur ons een e-mail
Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
Bekijk de bedrijfsfilm
Bekijk de instructievideo Bekijk ons in de media
Betrokken partijen John Schokker makelaardij Steunpunt bevingschade Vlok Consultancy Bezwaar WOZ-waarde
Even voorstellen
johnschokker

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij John Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Groningen die hun WOZ-waarde willen verlagen...Lees meer >>

Bekijk video
video
Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.
Contact Pand
Bezwaar WOZ-waarde B.V.
postbus 2324
9704 CH Groningen

Hoendiep 212
9745 ED Groningen
050-8200670