Geen drempel meer voor bezwaar tegen WOZ-waarde

De Hoge Raad heeft besloten dat gemeenten in Nederland geen drempels meer mogen inbouwen voor het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde. In het verleden kon er geen bezwaar worden gemaakt indien er gemiddeld een kleinere afwijking dan 4% aanwezig was in de door de gemeente opgegeven waarde.

Door deze uitspraak van de Hoge Raad wordt het dus eenvoudiger om bezwaar te maken tegen de opgegeven waarde en daardoor nog belangrijker om de waarde scherp in de gaten te houden. Deze oplettendheid wordt nog eens extra versterkt omdat de gemeente Groningen al heeft aangekondigd om de extra te korten voor een groot gedeelte af te wenden op het WOZ-tarief. Dit tarief wordt geheven over de WOZ-waarde en bedraagt in de gemeente Groningen 0,14% van de WOZ-waarde. Voor een woning met een waarde van € 200.000,- komt de aanslag op dit moment dus uit op € 280,-. Een wijziging in het percentage van 0,14% kan daarom een wijziging van honderden euro’s geven.

Uiteraard is het constant een probleem dat een woningeigenaar niet exact weet welke route hij dient te nemen om succesvol bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Hiervoor heeft de eigenaar van een woning meestal hulp nodig en de kosten wegen vaak niet op tegen de verlaging van de waarde waardoor veel mensen de verhoging maar accepteren.

De gemeenten maken hier handig gebruik van en hebben daardoor een soort monopolie op zowel de vaststelling van het tarief als de opgegeven WOZ-waarde. Om deze rechtsongelijkheid tegen te gaan, ondersteunen wij in 2011 inwoners van de gemeente Groningen gratis bij het maken van bezwaar.

Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt u deze mailen naar info@johnschokker.nl of gratis per post versturen naar antwoordnummer 2947, 9700 WR te Groningen.

Stuur ons een e-mail
Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
Bekijk de bedrijfsfilm
Bekijk de instructievideo Bekijk ons in de media
Betrokken partijen Steunpunt bevingschade Vlok Consultancy Bezwaar WOZ-waarde
Even voorstellen
johnschokker

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Groningen die hun WOZ-waarde willen verlagen...Lees meer >>

Bekijk video
video
Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.
Contact
Bezwaar WOZ-waarde B.V.
postbus 2324
9704 CH Groningen